GeboortedagbloemetjesSinds ik in Friesland woon en mij heb mogen voegen in een gezin waar ook iemand is overleden heeft Sonja als naam extra kleur gekregen. Sonja (Cornel) is mijn schoonzus, de zus van Robert. Maar er is nog een Sonja bijgekomen. Sonja (Uithof – Zijlstra) is de vrouw van Ronny en de moeder van twee prachtige kinderen.

En díe Sonja zou jarig zijn vandaag… of ís jarig vandaag, hoe zeg je dat nou eigenlijk?

Persoonlijk ervaar ik dat wie uit de tijd is, er nog steeds is. Dus voor mij is er vandaag iemand jarig. Iemand die over het lijden heen is. Dus het is wel anders.

Ik heb, dus net als voor de andere verjaardagen, een passende voorbereiding getroffen. In dit geval bestond het uit bloemen kopen om straks te brengen bij haar plekje onder een schitterende en imposante boom. En tijdens het wandelen met de hond heb ik een bloemetje geplukt voor in huis.

Dat bloemen plukken was een waar ritueel. Ik wilde zorgvuldig iets naar ons toe halen van buiten naar binnen. Als symbool van haar aanwezigheid. Ik stel me voor dat wie niet meer lijfelijk hier is, juist overal buiten om ons heen is. Gewoon fijn dus daarom om dat als ritueeltje ter voorbereiding op haar verjaardag te doen.

3 gedachtes over “Jarig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s