muziek-lijntjeZoals ik in het najaar van 2015 (de periode waarin ik Ronny weer ontmoette) te pas, maar meestal te onpas Wer Bisto van Twares hoorde hoorde ik wéér Supergril van Reamonn.

Ik herinner me ook gelijk de eerdere keren dat ik dit nummer hoorde en ik de tekst ging opzoeken om de dieper betekenis ervan te begrijpen. Het waren meestal niet de hoogtepunten in de eerste jaren van mijn leven ná Robert… En dan druk ik me voorzichtig uit…

Hoe het nummer precies bedoeld is weet ik eigenlijk nog steeds niet. Ik hoor er in elk geval het verhaal in van iemand die hard werkt en het toch niet krijgt wat haar toekomt, maar ja… Supergirls don’t cry…

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Robert mij met muziek nog steeds dingen duidelijk maakt. Nadat ik Ronny terug had gevonden heb ik Wer bisto nooit meer zomaar ergens gehoord namelijk ;-). Ik zie hem bij wijze van spreken zijn hemelse lijstje afvinken: check, missie voltooid!

Ik deelde gisteren in een prachtig gesprek verdrietige, pijnlijke en zelf schaamtevolle feiten met iemand die precies diezelfde feiten kon oplepelen. Ondanks dat we beide behoorlijk wat krassen weg te polijsten hadden, of hebben, voelde het rijk om met elkaar te kunnen delen.

Dus waarom viel mij vandaag dit nummer nou weer op? Een idee Susanne​ 😉 Duizend maal dank voor het prachtige gesprek dat wij hadden! Ik denk dat ik het nummer voorlopig niet meer zomaar ‘toevallig’ zal horen.

Reamonn – Supergirl

You can tell by the way
She walks that she’s my girl
You can tell by the way
She talks, she rules the world
You can see in her eyes that no one is her Chi
She’s my girl, my Supergirl

And then she’d say it’s OK I got lost on the way
But I’m a Supergirl and Supergirls don’t cry
And then she’d say it’s all right I got home late last night
But I’m a Supergirl and Supergirls just fly

And then she’d say that nothing can go wrong
When you’re in love what can go wrong
And then she’d laugh the nighttime into the day
Pushing her fears further along

And then she’d say it’s OK I got lost on the way
But I’m a Supergirl and Supergirls don’t cry
And then she’d say it’s all right I got home late last night
But I’m a Supergirl and Supergirls just fly

Then she’d shout down the line tell me she’s got no more time
Cause she’s a Supergirl and Supergirls don’t cry
Then she’d scream in my face tell me to leave, leave this place
Cause she’s a Supergirl and Supergirls just fly

She’s a Supergirl a Supergirl
She’s sowing seeds she’s burning trees
She’s sowing seeds she’s burning trees
She’s a Supergirl a Supergirl
A Supergirl, my Supergirl

2 gedachtes over “Wat muziek zegt: Supergirls don’t cry

  1. Mooi hoe muziek door iedereen anders geinterpreteerd wordt en kan worden.
   Ik heb dit liedje gehoord bij de begrafenisg van een ziek klein meisje van bijna 1 jaar.
   Dan interpreteer je het heel anders.
   Iedere keer als ik het hoor denk ik daaraan, maar nu in een moeilijke fase van mijn keven, ben ik de tekst op gaan zoeken.
   Geniet van de muziek en de bijbehorende emoties.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s