De vakantie is bijna voorbij. Gisteren overviel mij het ouderwetse gevoel van heimwee wat ik als kind altijd had na een fijne lange vakantie.

Later kon ik het ook nog wel hebben maar ik had het nooit meer zo sterk als dat ik het gisteren had. Iets heel fijns vol tijd en aandacht was bijna voorbij en er lag iets nieuws voor je dat je nog niet precies kon inschatten. Ik had dan altijd al heimwee naar wat was voordat het echt voorbij was…

Maarrrrr, het werd daarna altijd weer beter. Niet dat elk jaar op de basisschool als leuk in de boeken is gegaan hoor. Helemaal niet zelfs. Maar beter werd het wel elk jaar. Want ik werd steeds meer wie ik moest zijn om nu te doen wat ik doe. Soms met tegenwind en in elk geval vaak met tegenzin vanwege het regime, worstelde ik door die basisschool heen en werd ik steeds beter in het creëren buiten het gebaande pad.

Omdat ik nu ook weer even die heimwee voelde wist ik in elk geval dat ik een super mooie vakantie heb gehad! En weet ik bovendien dat het komende jaar ook weer veel goeds gaat brengen. Inmiddels worstel ik me niet meer door het leven maar geniet ik gewoon van het gedoe dat het werken tegen de stoom in nu eenmaal oplevert. Ik hou ervan, ik ben ervoor in de wieg gelegd.

Ik had voor mijn vakantie de brieven die ik wekelijks voor de winkel schrijf al voorbereid. Best gek want ik schrijf altijd echt in het moment zelf. Maar toch is het aardig gelukt.

Terwijl ik dus op een hele relaxte vakantie was kon alles daardoor wel echt helemaal zinken en zakken. Ik hoefde stomweg niks nada noppes te doen.

Want daar waar ik eerst voor Ronny zijn taken erbij had gedaan in zijn vakantie, deed hij dat nu voor mij. Doordat er vakantierust in de winkel heerste lukte dat prima voor een korte tijd.

De dagelijkse dingen van winkel gleden van mij af en ik verwonderde mij inderdaad over de hoeveel dingen die we al gedaan hadden toen ik al kamperend mijmerend de afgelopen jaren overzag. De uitgestelde boodschappen, de zero-waste herbruikbare verpakkingen actie, de gitaar buiten, de sos-groenten pakketten. En er komt ook nog heel veel meer, dat kan niet missen.

Ik heb enorm veel zin in de komende periode. Want zoals ik zo vaak zeg: komen vanaf niks naar waar we nu zijn was moeilijker dan doorstappen van waar we nu zijn naar de klanten-coöperatie. Daardoor kan er nog meer genoten worden tussendoor!

En dingen doen die je nog nooit eerder hebt gedaan kunnen je verrassend makkelijk afgaan. Ik leerde in de vakantie suppen. Ik ben helemaal geen waterdier. Dus alles op en in water jaagt mij eigenlijk angst aan. Maar ik deed het toch en ik vond het nog leuk ook. 😉

Dat beloofd heel veel goeds voor het komende seizoen!

De onderstaande foto’s vatten de vakantie helemaal samen. Ik zag haast geen levende ziel, ik was alleen maar buiten en genoot van het verder niks nada noppes. 😉

Heerlijk wildkamperen zonder voorzieningen en nul zwefrvuil.

Met vieze zwarte voeten weer terug naar huis! YES!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s