… ‘Díe verandering in de voedselketen is van onschatbare waarde! En het is precies díe waarde die jouw investering in Jouw dagelijkse kost oplevert. Het is hét antwoord dus op de vraag: wat levert het mij op als ik investeer in de winkel?’ …

Zondagochtend is echt zooo heerlijk. Ik voel me rijk. Heel rijk. Ik mag uitslapen en laat de dag heel langzaam starten. Ik hoor wind, voor sommige een reden om snel uit bed te gaan en het water op te zoeken. Voor mij een reden om me nog een keertje om te draaien en wat te mijmeren.

Even later nestel ik me met een dampende bak sterke koffie op een stoel die in het zonnetje staat. Er springt gelijk een kat op schoot die begint te spinnen dat het een lieve lust is. Die wil alleen niet op de foto. Dat dan weer niet. hahaha, eigenwijs beest dat het is!Maar jullie hebben nu een beeld: ik laaf me aan de rust van deze dag. Ik ben er oneindig dankbaar voor dat ik dat zo kan en mag.

Ik heb de nieuwsbrief net er weer uit laten gaan, in deze onwijs heerlijke oplaad-energie dus. Dat moet wel extra goed aankomen denk ik toch? Ik moest al schrijvend aan het blog van de week, waarin ik antwoord geef op de meest gestelde vraag, denken aan boer Pyt Sipma. Die vraag is: Wat levert het mij op als ik investeer in de winkel? Want het gaat niet op euro’s toch? Maar waarover dan wel?

Ik had afgelopen week een tweetal artikelen gekregen van een, nota bene, Brabantse vriendin, over deze Friese boer. Die vriendin is niet alleen vriendin maar ook ‘partner in crime’ als het over de voedseltransitie gaat waar ik me voor inzet. Ze voedt mij met achtergrindinformatie die voor mij broodnodig is om op koers te blijven. Dit soort dingen doet een mens nooit alleen. Je hebt een netwerk nodig, en dat heb ik! Ze stuurde dit keer de artikelen door omdat hij ook bezig is met de wens om veel directer aan de consument te kunnen leveren.

Ze vroeg zich af of wij elkaar wel kennen? Jazeker kennen wij elkaar, maar ik zou nog veel meer van Pyt’s producten willen kunnen verkopen. En ook van al die andere boeren die, net als hij, zo bezig zijn. Ik moest ook weer denken aan die wortels die door de grote afnemer waren afgekeurd want net iets te veel vlokjes…

Het gaat nu niet meer over de verontwaardiging over dit fenomeen maar meer over de oplossing ervan. Want dáár zit veel meer energie. Het gaat allemaal over de vraag: Hoe kunnen we die grote spelers met respect bedanken en rechtstreeks aan de eindgebruiker leveren?

Díe verandering in de voedselketen is van onschatbare waarde! En het is precies díe waarde die jouw investering in Jouw dagelijkse kost oplevert. Het is hét antwoord dus op de vraag: wat levert het mij op als ik investeer in de winkel? We nemen het heft weer in eigen handen. Samen met jou als klant en samen met alle leveranciers die er zijn. Ik gaf gisteren een kleine vertelling aan studenten, mijn ziel ging er van zingen want deze studenten onderzoeken op verschillende manier inderdaad de vraag hoe krijgen we de massa weg uit de industrie terug het ambacht in…

Een vraag die ik vandaag niet oplos maar wel eentje waar ik dagelijks met de leveranciers en de klanten samen aan werk. Help jij mee om hete concept te laten groeien? https://jouwdagelijksekost.nl/…/wat-krijg-ik-precies…/

ps: Ik heb er expres een foto van mezelf bijgezet… niet omdat ik mijn kop nu wéér wil laten zien… nee hoor, ik weet gewoon dat dit sociale medium mijn bericht beter laten zien aan jullie als ik zelf op de foto sta. Nou, dan doen we dat toch gewoon. 😉

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s